Fredag

I dag så har jag och syrran varit in till stan och kollat på mellandags rean,men utan framgång.Hittade absolut ingenting att köpa..så tråkigt när man är inställd på att fynda.Blev en pyjamas till skrutt och nappar till hennes bebis(docka) och lite presentsnöre/rosetter på Claes Ohlsons.
Sen på eftermiddagen så var vi ute på en skogspromenad i en timme och det var härligt,man rör för lite på sej under stor helgerna,man bara sitter o äter hela tiden känns det som.Gungade lite här hemma innan vi gick in.
I går så var pappsen in till stan för att hämta våran gamla bil som varit på rehab(verkstan);)..Vaknade vid 8 jag att det knackade på dörren,då var det pappsens bror som kom för att skjutsa han till stan.Så då var det ju bara att masa sej upp,de andra hade ju varit vakna ett tag,hunnit med frukost o så.
När pappsen kom hem igen så fixade han en egen liten diskbänk till skrutt..hon tjatar ju HELA tiden på att hon ska dia,dia..Eftersom hon fick en spis så satt vi ihop det med hennes lilla diskbänk..Blev superbra.Kommer bild här
 
Lilla köket                Titta vad roligt att diska!

Så nu kan hon ju stå och diska hur mkt som helst utan att vi måste passa så hon inte ramlar ner från stolen.Förhoppningsvis kanske hon ledsnar helt när hon kan diska hela tiden..;)
Sen så införskaffades nyårsraketerna igår,en j-la massa om jag får säga det själv,men det var ju inte jag som  köpte dem.Hoppas bara att man hinner se dem så man inte behöver stå och hålla skrutt lugn..
Om jag inte hinner skriva innan måndag...så önskar jag alla ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!

Kram

Julhelgen överstökad

Ja då var den här julhelgen överstökad oxå då,all stress o fix i veckor innan och så är det över på en piss kvart*haha*
Men trevligt har det varit,med massa god mat o paket i massor
På julaftonmorgon blev skrutt alldeles tills sej när hon kom ut i vardagsrummet och såg granen,vi hade ju klätt den på kvällen när hon sov.Men hon rörde den inte för den stacks ju.
Hon fick öppna 2 paket på morgonen och fick en docka och mega blocks(jättestora legobitar)dockan blev hon ju helt frälst vid,har gått runt med den typ hela julhelgen och sagt bebis,bebis.Så den var omtyckt.
Efter skrutt sovit så åkte vi hem till farmor,där även farbror med fam var..
Kollade lite på Kalle,men det var mer spring och pass på skrutt=)
Sen var det mat i massor och annat smaskigt,bla engelsk julpudding med grädde,den är outstanding..1000ggr godare än ris ala malta.
Sen äntligen var det dags för tomte,julklappar.Stor kusinen hade sprungit runt o levt rövare tillräckligt länge då tyckte vi;)
Varken skrutt eller hennes lill kusin(3mån äldre)blev rädd för tomten..vi trodde att de skulle bli det.Men skrutt gick fram och klappa på han ;)
Och klapparna flödade ju som vanligt,fattar inte man tycker att man inte köper så mkt men sammanlagt blir det ju sjukt mkt.Dom uppskattar ju inte hälfen ens,tänkte lägga undan lite av skrutts och ta fram eftersom.
Jag fick Burberry brit parfym+lotion,bodylotion,en burberry sjal och halsduk..Mkt nöjd och glad för det!!
Vid 19 tiden så åkte farbror m fam hem och vi skulle ju sova över så det var bara att natta skrutt,som somnade på studs..
Hade oxå kunnat somna då,men det var ju julafton och då kan man inte sova vid 19.30=)
Så vi satt uppe och drack kaffe,vin nm.m och pratade så vid 23 gick jag o la mej..
Och förresten,hade ju trott att det skulle ha blivit en jobbig första jul utan farfar,men det var inget alls.Farmor nämde han inte alls,fast hon hade han nog i sina tankar..Det hade väl vi alla.

På juldagen så vaknade skrutt 06.30*suck*hade ju gärna fått sova liite längre..Men hon vakna o sa armor=farmor,som hon hade lärt sej dagen innan..men vi låg kvar till 7 iaf.Sen efter skrutts sov så åkte vi hem till farbror J m fam och åt revbenspjäll och det var såå gott.Vi blev väl kvar några timmar,sen äntligen så åkte vi hem..så skönt att komma hem,blir ju lätt intensivt..så på kvällen hade vi en riktigt slappar hemma kväll..

Idag så har vi firat jul med min familj hemma hos syrran,så julmat idag igen då..Men det går alltid ner..efter maten så diskade mamma/mormor och så klart skulle skrutt hjälpa till..Det tjatar hon om hela dagarna,går och säger di di di di o viftar med armarna..så hon fick hjälpa till och var mer än nöjd i typ 30 min,lagom blöt oxå..I slutet kom Filip och oxå ville hjälpa till och då blev skrutt skit sur,försökte knuffa ner han från stolen och slog han i ansiktet.Såg så j-la roligt ut..liten men tuff heter det va??
Sen var det ju julklappar igen då...och även denna gång blev det en hel del..ska skriva sen vad skrutt fick.
Sen så fikade vi lite ostkaka m grädde o sylt..mums.
Pappsen skulle jobba extra idag så han drog vid 15.30..
Så det var vår jul det...mkt trevligt och mysigt även utan snö

detta fick skrutt i julklapp
* Brio spis
* Bamse kastrull set
* kastrull set
* lek o lär valp från Fischer Price
* kassa apparat          -II-
* flygplan                     -II-
* målarbok x 2
* kritor x 2
* Brio tax
* rit tavla
* knopp pussel
* pussel
* Fifi bok
* Greta gris bok
* 2 Totte böcker
* memory
* Dora bok
* xylofon(sån man spelar på med pinnar)
* Pippi som man skruvar upp
* 4 tröjor
* 1 kjol
* 2 byxset
* strumpbyxor

Japp det var allt för nu det,ska nog ta mej en skinkmacka nu ;)
GOD FORTSÄTTNING ALLA!!!

Kramar

Längesen nu

Oj oj då,det var ett tag sen som jag skrev nu..Har man ju lite att skriva om då.
Börjar med onsdag förra veckan då..Jag o skrutt var ute en sväng på förmiddagen och lekte,sen efter ett tag så började jag o pappsen att må illa,kom bara jätte plötsligt..Så vi låg i varsit soffhörn o bara slappa.skrutt bara sprang runt och ville att vi skulle underhålla henne*jippi*..tillslut så drack jag lite julmust för att få igång magen tänkte jag,höll på svimma efter jag druckit upp så jag gick o la mej på sängen,men sen var det bara att springa in på toa och kräkas..bra äckligt men sen mådde jag mkt bättre.Så det var väl nåt skit då.Pappsen kräktes aldrig men var helt däckad i två dagar..
I torsdags så var jag ju på julfest med jobbet,vi träffades först på jobbet för att ha julklappsutdelning och dricka skumpa.Mkt trevligt,jag fick ett micro egg(så man kan koka ägg i micron)har inte provat den ännu,men säkert bra.Sen så gick vi till saluhallen.Fick först mousserande som fördrink,sen kom de som skulle showa under kvällen och presenterade sej..var riktigt duktiga.Julbordet var till största del skaldjur,kräftor,musslor,hummer,massa olika lax o röror.Det var jättegott och kul med lite annat..
Det var fullsatt med andra julbords gäster men det var dåligt drag under showen,bara vårat bord som härjade*hihi*men skoj var det iaf,åkye hem redan 22.10..Kände mej inte riktigt ok,men annars hade jag mer än gärna stannat kvar.
Fast det var ju grymt skönt att vakna o vara pigg o fräch i fredags.
I fredags så åkte jag in till stan med syrran o hennes kille,köpte de sista julklapparna..Hör ju lite till att vara ute i sista minuten..
När jag kom hem så åkte pappsen i väg för att hämta sin mamma på Arlanda..Han kom väl hem vid 18 tiden ungefär.

Sen i lördags när vi vakna så var skrutt jätte risig.Lät som hon hade satt nåt i halsen,men det var en massa slem o snor..som hon senare kräktes upp när pappsen skulle sätta henne i stolen för att äta frukost..Sen kräktes hon så fort hon hade ätit nåt...Var låg hela dagen,så vi satt mest o läste böcker(som hon älskar).Carli o lilleman kom förbi en snabbis bara för att byta julklappar.*Tusen tack för julklappen*.
Sen så fick jag i henne lite välling o digestivekex som lunch,som hon inte kräktes upp.Och senare efter hon vaknat så drack hon mkt och åt lite grann.Men senare vid 17 tiden kom det 4 kast kräkor,rakt på pappsen*stackarn*han höll i henne och så fort hon skulle kräkas så vände hon sej mot han för att det var otäckt=(inte lätt..så det var bara att sätta henne i badet..hon fick välling innan natten och det fick hon behålla..så hon hade oxå nåt skit då.
Pappsen var i stan och julhandlade mat m.m.

I söndags så mådde skrutt bra igen,pappsen var in och köpte julgran.
Sen så var det lite julfix,klä granen,griljera skinka och fixa janssons m.m.
Så gott det luktar nu när granen är inne;)

Återkommer med julhelgen i ett annat inlägg

kram

Mindre än en vecka till jul

Japp snart är det julafton,och tydligen en grön sådan i år igen.Ska ju vara 5+ grader..vad är det för j-la jul då?Det blir ju inte samma stämning om det inte är snö.
Det är väl bara att hoppas!!
Jaha,så har ännu en helg passerat då..Pappsen var ju på julfest med jobbet i lördags som jag skrev,och han skulle ju inte komma hem så sent..Gissa när han kom hem då??04.30 och det är ju ABSOLUT inte sent eller??Dessa karlar,men men på torsdag är det ju min tur att gå på julfest,fast det drabbar ju inte han eftersom han jobbar och mormor kommer hit och passar skrutt..Inte för att jag tänkte vara ute o supa till morgontimmarna men lite skoj ska det väl bli,man får väl se till att bli salongsberusad(som det så fint heter) iaf =)Ska bli super roligt,vi ska ju till Svenssons I saluhallen,dom har nån show oxå..
I söndags så var jag på adventsfika hemma hos Anki och Alvin,det var jätte trevligt.Full rulle med 6 barn..så man satt ju inte still så mkt direkt,men vi han ju prata ändå.Vi var väl kvar till 17 tiden sen var det bara att bege sej hem o fixa middag.
I går så gjorde vi inte så mkt på dagen,slappa och städade lite.Sen på kvällen så jobbade jag sista ggr på gårn(iaf för i år)så vi hade julavslutning med lite julmat,det var trevligt även om det inte kom så mkt folk.
Får se om jag kan jobba nåt där nästa år,skulle vara skoj om det gick att fixa ihop det..Aldrig fel med lite extra cash.Även om jag börjar jobba så går det ju ändå,eftersom jag slutar 12..Får se hur det blir,hoppas på det bästa

Idag så har det oxå varit lungt,skrutt har sprungit runt o täda,täda(städa)hon fick ju se igår hur man använder toaborsten så nu är hon snabb att haffa den när hon går in på toa,dom lär sej ruggigt fort..Sen satt hon i hallen och poa(prova)skor,hon får nästan på dem på fötterna..Duktiga tjejen.
Men just nu känns det så skönt att veta att man ska börja jobba om typ 3 veckor..Det är så intensivt hela tiden och sen är hon så j-kla elak jämt..nyps,drar en i håret,ska sparkas,blir vansinnig när hon inte får som hon vill,klättrar överallt m.m...Låter det som att jag beklagar mej??Ja lite kanske,men men det går ju över,visst?
Imorgon så ska vi in och julhandla lite mat och julgran och så.Skönt att få det överstökat..

Det var allt för mej det
Kram

Helg igen då

Japp och så sitter man här i sin ensamhet igen då;)..skrutt ligger i sängen och bökar och pappsen har åkt in på julfest med jobbet.Han har ju iof inte varit hemma så mkt dem sista dygnen,så jag tyckte nog att han kunde ha stannat hemma men inte då..han skulle iof få skjuts hem av en kollega som bor i månkarbo så han blir ju inte så sen hem iallafall då.
De har ju varit lite struligt på hans arbetsplats nu i veckan(stått om det i tidningen)så han jobbade 18tim mellan ons/tors,kom hem vid 10 på fm i torsdags och sov fram till 14,sen åkte han till jobbet vid 16 igen och kom hem i går vid 20 tiden och då har han alltså varit på jobbet i 28 timmar???sjukt sjukt.
Så han tokslocknade när han kom hem och sov fram till 8 i morse.
Idag har syrrans kille varit här och installerat våran box från telia,fick prova på gratis i ett år så det nappade vi på eftersom man kan hyra hem filmer direkt till tv där ifrån,smidigt.
Annars har det inte hänt så mkt de här dagarna.Itorsdags så kom Carli och lilleman hit och fikade och busade,det var trevligt.Lilleman hade fullt upp med att plocka leksaker han.Hoppas att vi kan ses snart igen.
Tänkte på det att när man börjar jobba igen kommer man ju aldrig att ha tid att träffa folk ju,allt kommer ju f-n gå i ett.Det är väl helgerna då,iof så slutar jag ju 12 på dagarna men andra jobbar ju istället.Ja,ja det löser sej nog=)

Imorgon så ska vi på adventsfika hemma hos Anki och Alvin,det ska bli trevligt.
Nu är iallafall julkorten postade,alltid lika spännade att se vilka man får av som man har glömt bort..händer ju varje jul det.Men då är det ju tur att man kan skicka en sms-hälsning istället,tacka vet ja tekninken.
Ja det var inte mkt vettigt som jag hade att skriva idag,men det blev några rader med svammel ändå.Nu ska jag hoppa ner i badet o slappa lite.
ha en trevlig 3.dje advent

Kram 

Klänning


Skrutts nyårs klänning(den är guldskimrande)

Ännu en utmaning!!

Skriv en önskelista med 7 önskningar. Det behöver inte vara materiella ting eller realistiska önskningar. Utmana 7 bloggare att göra detsamma.

1. Att vi får ritningarna från arkitekten snart,så vi kan anlita en byggfirma.Vill ju ha större kök ;)

2. Att skrutt kommer att trivas hos sin nya dagmamma

3. Julen ska bli vit o kall och jättemysig

4. Alla nära o kära inkl.mej själv får vara friska o krya

5. Min lotto rad får gärna slå in7 rätt=flera miljoner*hihi*man kan ju alltid ÖNSKA

6.Hoppas vi får superrolig julfest på Svenssons

7. tvättkorgen får jättegärna vika ihop sej själv och hoppa ner i lådorna=)

Jag utmanar: 7 st frivilliga som läser min blogg,lämna gärna en kommentar så jag vet vilka som är me =)

En vecka till som rusat förbi då

Och nu är det mindre än 2 veckor till jul.Satt och planerade lite mat inköp för julen och det blir nog måndag morgon,lär ju inte vara så mkt folk då.Inte om man jämför mot slutet av veckan iaf.Vi ska ju iof  inte vara hemma så mkt i jul,men vill ändå ha skinka,janssons,sill m.m.Sen ska vi ju göra nåt att ta med till farmor oxå så inte hon ska behöva göra allt,och även när vi ska till syrran på annandagen.Så man blir ju inte helt sysslolös direkt;) Tycker ju att det är roligt o lite mysigt oxå att fixa jul mat.
Igår så bakade jag lussebullar,stod hela kvällen och var väl klar vid 21.30.men goda blev dem.Ska även göra mandel och fikon bollar,har aldrig gjort eller smakat sånna men det lät som ett 
litet nyttigare julgodis alternativ iaf.Är säkert jättegoda,jag äter ju inte knäck och knappt ischoklad så nåt annat än aladdin godis måste man ju ha*asgarv*

Annars då iveckan så har det väl inte varit så stora utsvävningar från verkligheten;)..Helgen var det inget särskilt som hände,pappsen jobbade fre,lör o söndag.Men i söndags så var jag och syrran in en sväng till stan och shoppade lite.Köpte en jättefin klänning/tunika till skrutt(ska försöka få ut en bild)den var guldskimrande vid modell med guldpaljetter i halsringningen.Tänkte hon skulle ha den och svart glittriga leggings på nyårsafton..och jag ska nästan lika..en guldglittrig tunika och svart glittriga leggings...snittsigt va???blir nog jättebra det,ska man bara veta vad man ska göra då.Men som pappsen sa:vi har ju en liten stoppkloss(skrutt)så man kan ju inte gå på nån fest direkt.Om ingen snäll själ erbjuder sej att vara barnvakt vill säga.
Idag så har vi varit ute i skogen en sväng,träffade på carli o lilleman så de fick springa lite o busa..sen på eftermiddagen så kom syrran o filip över...fick även middag här,jag är ju för snäll jag*hihi*

Nu tänkte jag faktiskt göra lite nytta här...men det ska vill inte dröja såå länge tills nästa inlägg!!
Och ni som läser:så mkt roligare med en liten kommentar!!Ser man oxå vilka som läser

Trevlig kväll!
Kramiz

Vart är vintern?

Usch vilket tråkigt väder det är ute,mörkt HELA dagarna och regn regn jämt.Har knappt varit ute på flera dagar med skrutt,va ut en sväng i regnet i förrgår och idag har vi varit ute..men man hoppar ju inte direkt av glädje för att man ska ut..Vill att det ska bli snö och riktig vinter så man slipper all denna slask..det ända positiva är väl att det är behaglig tempratur.
Nog av beklagan
I går så var jag in till stan och shoppade julklappar,hade skrivit en lista så det gick ju smidigt..men man blir bra svettig av att springa på stan och kånka på kassar,inga små nätta kassar direkt.Alla dessa leksaker.
Det som är kvar är en bondgård till skrutt och kanske nånting mer.Till pappsen ska jag köpa biljetter till Joe Labero,han kommer till konsert huset i april..ska bli skoj att se han live.
Själv så har jag ju önskat mej en super fin GANT klocka som jag har spanat på...få se vad jultomten kommer med*hihi*
Efter shoppingen så var jag och åt lunch med min chef,och vi hamnade på carl filip som vanligt.Trevligt ställe där,fast maten var ju sådär denna gång tyvärr.

Idag så har vi haft Anki och lilla Alvin på besök,mkt trevligt.Vi fikade lite och så fick ju kidsen leka lite.Skrutt gick ju bara och drog Alvin i håret hela tiden och så ville hon kramas och gosa med han,men han bara knuffade bort henne....dissad*asgarv*

Men kul att snacka lite skit och så busade ju kidsen av sej.

*Tack för sällskapet*

I morrn så hoppas jag att vi kan träffa Carli o lilleman,för en liten promenad om inte annat,dom har ju varit lite sjuka i veckan så hoppas att de har kryat på sej.

Sen kanske vi ska ta en sväng in till stan oxå om vi känner för det...måste ju även se på Idol finalen..hoppas hoppas att Marie vinner..

Trevlig helg och 2:a advent

Kram


1:a advent

Nu närmar sej julen med stormsteg,mysigt att få plocka fram lite julgrejer.Synd bara att det är ett sånt j-la skitväder ute.Gårdagen var ju riktigt surväder ute,vill ju inte göra nåt när det är såå grått ute.Men jag jobbade ju så,det var bara att  pallra sej upp.Vaknade 04.50 och trodde att jag hade försovit mej*panik*,men det hade jag ju inte.Hade satt klockan på 05 så jag passade på att gå upp så att jag inte skulle göra det.Var ju tungt eftersom jag somnat strax efter 00.
Väl på jobbet så var det ju bara att köra på,var lungt så det var skönt att jobba.Vi var klara strax innan 12..så då kom pappsen och hämtade upp mej så åkte vi till Steninge slott på deras julmarknad..var ganska mkt folk,men inte så att det var jobbigt och att man behövde tränga sej fram..Hittade lite att köpa b.la jul löpare i linne,senap,nötknäppare,adventsljusstake(eftersom vi inte hittade våran),julklappspapper m.m
Vi hade tänkt att vi skulle äta där oxå men i restaurangen var det fullt,massa pensionärer som åkte på bussresa som ockupperade hela matsalen..så det fick bli en McDrive vid Arlanda istället och det gick ju bra det med..

När vi kom hem så var det fullt ös på lill skruttan,busat som bara den med mormor..när vi kom innan för dörren så skrek hon:mamma mamma,momo momo..helt exalterad av att berätta att mormor var hos henne.
Annars så har hon ju börjat bli riktigt elak,skriker,slår,viftar och bits när hon inte får som hon vill..som idag t.ex när vi hade varit och fikat hos syrran och jag hade precis klätt på henne,så skulle hon gå iväg och ramlade,då börjar hon slå i golvet och skriker tokförbannad,sen när jag tar upp henne så slår hon mej..bara för att det inte går som hon vill.
Jobbigt för hon lyssnar inte alls på mej,bara när pappa säger åt henne..Kommer bli världens gulligaste trotsunge det där(ironisk).Men det är tur att hon fick barnomsorg,så hon får träffa andra barn som kan "tukta"henne..Nu börjar kusin Filip säga ifrån när hon är för påig,så det är bra.
Tillbax till gårdagen då:när vi kom hem så fixade jag lite julpynt och sen kom syrran m fam över och hämtade lite grejer och fikade lite.Mamma åkte hem vid 17 tiden och efter skrutt somnat så var det bra segt här hemma..somnade nog strax efter 21.30 och det var länge sen jag sov sååå tidigt.Men ack så skönt det var.

Nu ska jag kolla på Bridget Jones dagbok på 5:an,har iof sett den men det är ju lättsam att slöglo på
Ha en bra vecka!!