Tiden går

1:a advent idag då och bara 24 dagar kvar till jul...härligt
Sen sist då,så har det väl inte hänt så där jätte mkt då.
Förra veckan bestod mest av att pulsa sej fram i snön och skotta*asgarv*,nja inte riktigt men nästan.skrutt tyckte det var jätteroligt mad en massa snö,iof så äter hon den mest än leker i den..Fattar inte varför hon måste äta den..
Hon har iaf varit jättesnäll du den sista veckan,inga större utbrott eller trots,skönt..
I fredags så var jag ledig för jag har jobbat idag,så då passade jag och maken på att åka till stan och uträtta lite.Vi var på IKEA och köpte lite nya skåpluckor,de vi ska ha i "nya"köket.Så nu har vi bytt ut överskåpen...jättesnyggt med blåa luckor nedtill och vita upptill???
Sen var vi till ÖB och köpte sköljmedel,diskmedel till tvättmaskinen m.m.vidare till Leklust för att inhandla lite julklappar och sen till MAXI för att köpa mat..var ju som ett helt arbetspass att fixa allt det.
På eftermiddagen så kom Eli med familj över,deras dator har pajjat så de skulle låna vår för att betala räkningar.De åt middag här och kidsen fick leka lite,trevligt att äntligen få träffa dem..Hoppas ni får hålla er friska nu!!
När skrutt somnat så slö kollade vi på tv,och vi sov båda två i soffan strax innan 22,så det var ju bara att pallra sej till sängen =)
I går så fixade vi med julbelysning ute och gjorde snögubbe.riktig slödag blev det sen.Och idag så har jag jobbat,jobbar nu t.om nästa söndag så det blir en lååång vecka.Men vecka därpå blir det bara 3 arbetsdagar då jag är ledig mån,tis.Så det går nog bra,men trött kommer jag vara nästa söndag.
På onsdag ska vi på julbord/show på saluhallen,Wallmans som har där,det ska bli trevligt.Vi var på det örra året oxå.Tänkte försöka sova kvar på jobbet efter,eftersom jag jobbar dagen efter.Tänker ju inte dricka så mkt men det blir ju senare än vanligt så det kan vara skönt att slippa åka hem för att sova några timmar och sen tillbaka igen..får ju nån extra sovtimme iaf.

Nu är det dags att fixa lite inte sängläge intar....
Kramiz


Vilken j-la dag

Ja snart ska jag gå och lägga mej och hoppas att morgon dagen blir mkt bättre/lättare..I morse var det ju rena träningspasset att ta sej till bussen,hur mkt snö som helst..Men det gick bra ändå och bussen gick som den skulle.När jag kommer till jobbet så har vi fått 100 gäster påbokade,vi skulle ha 21 och hade 119..Det var flygresenärer som blivit"strandsatta"på Arlanda som fått rum.
Men det gick bra ändå,fast de var ruggigt sena.Kan jag iof förstå då de kom till hotellet vi 04 tiden,så lite sömn ska de väl ha.
När jag skulle hem från stan så stod jag och väntade på bussen,men den bussen jag skulle åka me kom aldrig.Så jag tog 842:an,den går oxå till B-je men via bälinge och skuttunge så hem skulle jag ju komma.
Fast konstigt att den bussen gick när de andra bussarna som kör på gamla e4 var inställda..Vägarna vid Skuttunge är ju bara krinelkrokiga.
Så vi kom till Bälinge och sen vidare ut på öppna ängar och vad händer då då??Jo bussen glider ner i diket och står och lutar ner i diket.Det var ju inget farligt egentligen,men shit vad skakis man blev.Så jag och en annan som jag känner gick ut för att röka lite och lugna ner oss lite..Sen när vi gick upp på bussen igen som lutade rejält blev man helt snurrig i huvet och typ illa mående..var som att gå i lustiga huset,där man går uppför i rödrandiga rummet(nån som vet vad jag menar?)
Så vi blev stående i typ 1½ timme innan bärgare kom...sen fortsatte vi hemåt på småvägarna.Snacka om att man satt på helspänn.
Och när man klev av bussen fick man ju pulsa sej hem på oplogade vägar med en j-la massa snö..mindre kul det me..och minder kul att dra en grinig unge hem på pulka och kånka på väskor och annat,samtidigt som man ska försöka ta sej fram oxå.
Väl hemma så var jag helt färdig...ville bara lägga mej ner och inte göra nåt,men den turen har man ju tyvärr inte.Så det var bara att fixa middag och sen klä på sej för att gå ut och skotta vår enorma uppfart(för 3:je ggr idag,maken skottat 2 ggr)Skrutt sprang runt och hoppa i snöhögar medans jag slet med snön...så nu har jag fasiken ont i hela kroppen..Och allt detta besvär för förbannade snö som säkert försvinner om några dagar..

Det var min händelserika måndag det..nu ska den äntligen ta slut ;)
Tänker hoppa i säng nu!!!

Natti natti

Hatar trots!!!!

Ja usch idag är jag så j-la trött på att ha barn,trött på trots,trött på att aldrig få nån egentid..
Har varit hemma med skrutt idag då dagmammorna hade planeringsdag,var inne på förmiddagen sen efter lunch så gick vi hem till Anna-Karin och Alvin för att leka lite.
När vi skulle gå dit så ville skrutt gå själv och det brukar hon göra om hon håller handen el i vagnen..Men nej då..hon sprang mitt i vägen ner för backen(ni som vet var jag bor vet ju vilken backe)och jag efter i slasket med vagnen och kunde knappt stanna i halk slasket.Kommer det en bil på väg upp i backen så är det kört,så man blir ju rädd och riktigt jävla förbannad när hon inte lyssnar.Så det sluta med att jag fick trycka ner en hysterisk skrikande/grinande unge i vagnen och typ gå och hålla henne nertryckt i vagnen..Hatar när jag måste vara så mot henne,men vad ska man göra då??Hon gör ju tvärtemot HELA tiden.
Väl hemma hos Alvin så var hon jätte snäll och lekte och fika.
Sen gjorde jag och A-K sällskap upp till affären,på väg hem därifrån så stannade vi en stund så barnen fick rulla runt i snön.
När vi sen skulle gå hem genom skogen så fick hon tokspel...Ålade sej ur vagnen så hon fastnade typ under bygeln,så jag fick dra upp henne.Sen ställde hon sej i vagnen så hon höll på att ramla ur,hela tiden tokgrinade hon.
Sen när vi skulle gå så springer hon in i skogen och vägrar komma,så då sa jag att mamma går hem då...kommer hon efter och grinar och skriker men vägrar ändå följa med.....har nog aldrig varit så frustrerad och förbannad.Hade lungt kunnat lämna henne där iskogen.Hemska tanke,men jag orkar inte med nåt mer trots nu...och ni som känner vår dotter vet ju att hon har en vilja av stål och ett humör som heter duga..
Idag hade hon ju inte sovit nån middag heller eftersom hon vaknade 8 i morse,så det gjorde nog sitt till..
Hoppas hoppas att den här förbannade trots åldern är över snart...annars blir jag galen!!!

Nu har jag avreagerat mej lite...skönt!

Igår så var jag o maken och köpte en brio tågbana till skrutt i julklapp,köpte även pärlor som man gör halsband av till henne.Och hon satt flera timmar med igår och fixade,jätte duktig.
Appropå nåt helt annat...när vi eldar i vår kamin så luktar det tändvätska i hela huset....skumt.Började i lördags kväll.Fattar inte vad det beror på,det enda vi kan komma på är att det är färgen på öppna spisen som luktar när den blir varm,det är ju typ 2år sen vi målade den liksom.Det luktade så här när vi eldade 1:a gången efter att vi målat den..Men skumt ändå.

Dags för lite te och tokslappa i soffan nu....helt färdig efter en "ledig"dag

Lämna gärna tips om trots om nån har nåt ;)

Kram

Trött....och riktigt less

Ja nu e jag riktigt less på trotsiga ungar,trött på att höra "kan själv","jag vill","jag måste",nej inte du hjälpa,inte du göra det m.m.Hur en människa som inte ens är 95cm lång och inte pratar "vuxenspråk" kan provocera och reta en till vansinne fattar jag inte.Innan vi fick barn så tyckte jag att min stubin var ganska lång men nu är den ruggigt kort,kan ju bero på att jag kliver upp 4.30 varje morgon och själv är trött på eftermiddagen.Men våran lilla skrutt vet hur man retar upp sin mamma vill jag lova.
T.ex idag när vi gick hem från "dagis",då ville hon gå själv och det fick hon OM hon höll mej i handen eller höll i vagnen...men vad gör hon då???tvärtemot och ska springa mitt ivägen där bilarna åker,så det slutade med att jag fick gå med en hysterisk grinande och sparkande unge under armen*suck*och sen bara fortsätter det med allt,allt man gör eller inte gör är fel HELA TIDEN..nu har jag varit själv hela veckan på kvällarna med henne så nu e jag less på henne..Vet att man inte får säga så om sina barn,men jag är bara ärlig..för just nu e jag riktigt less
Så det känns som om jag bara skulle vilja ha en helg bara för mej själv....utan familj,utan laga mat,utan städa...utan bara få vara.....

Annars idag så har ju det regnat,regnat o regnat.Tråkväder.Så jag passade på att storstäda lite när jag kom hem,fast jag egentligen ville sova..Men har lite svårt att koppla av när det e saker överallt och dammigt.
Så nu sitter jag här med ett glas rött i ett nystädat hus.

I helgen så ska vi på kusinens 2års kalas,medans pappsen ska stå hemma och grundmåla panel till huset...mindre skoj men det måste göras.Och jag slipper ju =)
Huset har tagit form nu,"väggar" på plats och plast istället för fönster och taket är på plats.Så på måndag kommer fönster upp och taket ska läktas.Så snart börjar dem med inne jobbet då,ska bli såå jäkla spännande att se hur det kommer att bli.

Nu har jag fått klar tecken att jag får långledigt vid jul,kommer vara ledig 22 dec-2jan...så skönt
Julfesten ska vi ha den 21:a...sent som vanligt då...och en söndag av alla dar..Så då måste man fixa barnvakt eftersom maken jobbar varje söndag,men det löser sej nog.

Nu ska jag njuta av mitt vin och snart somna i soffan;)...blir nog inte svårt..hihi

Trevlig helg!!!

7 rätt på V75

Japp det hade vi(mannen o grannen spelar)i lördags...gissa hur mkt det var i utdelning då???löjliga 168:-....annars minsann är det fler miljoner,men inte den helgen de lyckades få 7 av 7 rätt inte..snacka om surt =(

Veckan som varit har ju rullat på ruggigt fort,redan fredag imorrn.Jag har jobbat extra på fritidsgården mån,tis och även imorrn så man e lite småtrött..men det går.
Det är ju bara några timmar och inte alls lika krävande som mitt "vanliga"jobb,rena semestern i jämnförelse ;)
I morgon så reser de väggarna till vår utbyggnad,ska bli riktigt spännande att se hur det kommer se ut..och idag så har vi haft en mäklare här för att få vårat befintliga hus värderat,då vi kommer att behöva ta ut 150.000 för värmesystem som vi ej räknat med.Vi hade ju tänkt ha luft värmepump men då var vi tvungna att bygga me tjockare väggar=dyrare,så då får bli vattenburen värmeväxlare av nåt slag...inte så insatt.Huset blev iaf värderat till 1.8 mkr och han trodde att när det blev färdigt skulle bli närmare 3 mkr...inte illa alls.

Nje har nog inte så mkt att skriva om egentligen så jag slutar nu =)
Imorrn har jag namnsdag!!!Dont miss*asgarv*

kram

1:a november

Julen närmar sej med stormsteg...och den första "snön"har fallit.Ska bli kul och se när den riktiga snön kommer om det blir nåt vill säga.
Veckan som var så var jag ledig tor,fredag..Tog semester så skrutt fick vara lite extra ledig.Har varit riktigt skönt,tråkigt skitväder bara.I torsdags så åkte jag och skrutt till stan för att köpa ordentliga vinterkängor till henne och hittade ett par jättebra på lill-august.Åt lunch på McDonalds och strosa runt lite.
Igår gick vi inte ut på hela dagen,skulle ha träffat Carli och lilleman men ingen av oss ville gå ut i regn o blåst.
Vid 15 tiden så åkte jag in till stan för premiär av First Fridays(after work)på jobbet..vi var ett gäng som träffades och passade på att "avfira" vår husfru som blir halvtids pensionär.Vi hade det jättetrevligt med mingelbuffe och skumpa...sen drack vi lite vin me=)..jag åkte hem vid 21 då alla andra oxå började trappa av.Men det gör jag gärna om igen.
Idag så har vi varit ute i det kyliga vädret,riktigt kallt.Var nere på skolgården och träffade Anki o Alvin,Carli o lilleman och Cissi o Alvin och jag blev stelfusen..kidsen rör ju iaf på sej medans vi bara står och snackar skit*hihi*men det var trevligt att träffas.Carli kommer jag ju iof att träffa imorrn igen om inte lilleman är dålig(var lite febrig idag)då jag har bjudit in mej själv till dem imorrn;)

Nu väntar tvätt stugan!

Fortsatt trevlig helg!!

kram