Det knallar

Veckorna,dagarna bara rullar på i en jäkla fart känns det som,det e ju redan mars snart och det känns ju som om februari nyss börjat..Vill iof ha VÅR nu.
Här är det som vanligt,förutom att Ebba har haft förstoppning(eller har fortfarande)..så hon har varit lite kinkig på mat och gnällt över magont,magen har varit uppblåst och stenhård*stackarn*,så nu är det kiwi,päron lite mer fullkornsprodukter m.m så magen kommer iform igen..Tog liksom 1 vecka för majs att komma ut som ska ta 1½ dag.Hon har ju bajsat varje dag ändå,så det e ju svårt att veta.Men hoppas nu att det släpper snart bara.

I onsdags så var jag ledig,vi var in till IKEA en sväng,köpte en ny matta och rullgardin till Ebbas nya rum.Skulle behöva ha ngn ny förvaringsmöbel till henne oxå,få se hur det blir sen när det är ordentligt klart i rummet.Nu är det bara sängen som ska in.Golvvärmen är ju inte på kopplad än men vi tänkte ställa in fristående element så länge så kan vi "flytta"in där.
Så det blir väl vårat helg projekt det,riktigt skojigt!!
Måste kika runt sen efter wallies till Ebbas rum

I går hittade jag en sida på nätet som sålde smink,och de hade Lancomé mascaran som e min favvis,men som de har slutat tillverka*ler*..så jag köpte/beställde 2 st....och IDAG så låg dem i brevlådan???Fatta vad fort det går alltså,mäkta imponerad jag ;)
Igår hämtade jag ut 1:a paketet från Meandi som jag beställde hos Anki,och de var så fina kläder.Ebba hade nya klänningen på sej idag och var så stolt så.Hon säger flera 5 ords meningar nu förtiden,går så jäkla fort.

På söndag ska kusin Filip vara här och leka på eftermiddagen medans syrran o Henke ska ut och äta med jobbet..full fart med andra ord =D

Nu är det dags för Let´s Dance!!!

Trevlig Helg På Er

Lovely day

Gud så bra denna dag har varit,inte ett enda gnäll/bråk med Ebba.Inte ens när jag hämtade henne hos dagmamman,gick hur bra som helst.Hon fick gå själv hela vägen hem och har sen varit pigg och glad hela eftermiddagen,fast pappa har varit ledig ;)..Det är nämligen då hon brukar vara extra bråkig...vi var helt förvånade båda två när pappsen hade lagt henne utan problem,inge spring efter mej som det brukar..Skönt!!

I fredags så gjorde vi inte så mkt,jag fick 10 röda rosor av min käre make när jag kom hem ;)..kul att få när man inte förväntar sej(händer ju inte allt för ofta)käkade middag och sen var det tv slapp..
I lördags så åkte vi upp till mina föräldrar för att fira min pappa som fyller år idag..och så lämnade vi kvar Ebba där så hon kunde sova kvar där..och det hade gått jätte bra,hon hade varit så lugn och snäll.Jag och maken åkte in till stan en sväng och kikade efter nån snygg stor golv vas..hittade ev en på Plantagen.
Sen åkte vi hem,beställde pizza,käkade i soffan framför tv:n och bara slappade och njöt av att bara barnlediga ;)
Kollade på melodifestivalen m.m
Sov till 9 igår,har ju inte hänt på ett X antal månader,maken gick upp redan 7.30.
I går sen så kom syrran m familj över och Ebba o Filip var ju som hund och katt som vanligt....och Filip drar ju nytta av att Ebba är ganska lönsam att reta oxå =D...shit vad de håller på alltså..dom stannade på lunch sen gick vi ut i snön ett tag..
På kvällen så skulle jag i väg på Meandi party hos Eli och då kom Henke o Filip över och passade en sovande Ebba..jag köpte en klänning och byxor till Ebba..köpte ju lite förra veckan med hos Anki..

Nu ska jag dricka lite te.....

....Ni glömmer väl inte semla i morrn va???;)

Kram


Ledig måndag..

..och gissa om det är precis det jag har varit idag...Helt ledig har inte gjort något alls and me like it =).Ebba har varit lite snällare idag,bara mindre utbrott och ett litet större vid nattningen,då hon inte fick mjölk(hade nyss druckit välling) och det slutade med att jag har rivsår på ena under armen*suck*Att dom kan ändras så snabbt,jag tycker det känns som Ebba varit i trotsåldern ett tag men det har hon uppenbarligen inte då...det är nu det börjar det som jag trodde skulle ta slut snart*hmmm*

Tänkte lägga ut recept nu jag,som är snabba och goda vardagsrätter..Korvgrytan provade jag första ggr idag..

Krämig Korvgryta

4-5 skivade kryddiga korvar(chorizo el liknande)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor i skivor
1msk olivolja
6 urkärnade tomater i bitar
2dl matlagningsyoghurt
1-2 dl fond eller buljong
1 burk kikärter
salt,peppar
basilikablad


Fräs lök,vitlök mjukt.Tillsätt korven och stek några min.
Skär tomaterna i småbitar,ta bort kärnhuset.Blanda ner i grytan.
Späd med yoghurt och buljong.Skölj kikärter ordentligt och rör ner tillsammans med basilikan.
Salta,peppra och låt koka upp..

Servera med ris



Mexikansk räkrätt

2 gul lök
1 grön paprika(i bitar)
1 burk champinjoner i skivor
1msk smör
1krm peppar
400g räkor
1msk vetemjöl
1dl chilisås
2dl vispgrädde
1tsk salt
1krm cayennepeppar
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1dl vatten


Fräs lök och champinjoner i smöret,strö över mjöl och rör om.Tillsätt paprika,chilisås,grädde,salt och kryddor.Låt koka 8-10min.Tillsätt räkor,apelsinjuice och vatten och låt allt bli genomvarmt

Servera med kokt ris


Hoppas nån blir intresserad =)


svart på vitt

Japp nu har jag ägnat nån timme att googla på Trots....så lustigt att läsa detta...känns som om Trotsboken är skriven efter vår tjej ;)......då är det alltså så här det ska vara då*suck*


*      Enligt studier uppstår små konflikter mellan 2-3-åringar och deras föräldrar var tredje minut, skriver Malin           Alfvén  och  Kristina Hofsten. Men är det verkligen rimligt? Jo, hävdar de.



*     "Bra att våga trotsa"
Det är klart att trots är jobbigt, håller Kristina Hofsten med. Men inse att det handlar om att barnet är tryggt och tycker hemskt mycket om dig. Barnet vågar trotsa och genom att göra det, utvecklas det.



*   - Vill du veta hur ditt barn egentligen är, så iaktta barnet utanför hemmet, råder Malin Alfvén. Resultatet av er fostran syns då.
Samtidigt kan det vara frustrerande att barnet sköter sig i alla andra miljöer än hemma...




*    Ungefär 4 av 100 barn är extra envisa och viljestarka. Deras föräldrar har behov av igenkänning, att få veta att de inte är ensamma. De kan undra om de gjort något fel som fått ett så trotsigt barn. De behöver få tips och inges hopp om att det går över.




Suck!!

Detta inlägg kommer bli gnälligt och lite "klagomur",för nu efter en vecka med sjuk Ebba hemma så är jag så j-la less på hennes hysteriska utbrott...jag vet att det är ren trots men det är alltså så grymt stora utbrott att man nästan tror att det är nåt fel på henne när hon får dem..Hon grinar,skriker ålar sej runt på golvet,sparkar,nyps,bits och rivs och typ hyperventilerar...Helt galen!! Nu vill jag bara att det ska gå över.Sen tror jag att det beror på att hon varit hemma och blivit helt oaktiverat i en veckans tid...men jag e så fruktansvärt less på det och orkar inte med hennes utbrott,blir väl ett nerv vrak snart jag =(

I fredags så kom farmor och hämtade Ebba så fick hon sova kvar där.Riktigt skönt att bara få vara hemma och fixa i lugn o ro,och det var första ggr som vi var hemma och bara va tillsammans...Guld värt!!
Lördags så gjorde vi inte så mkt,Ebba var skitsur när hon kom hem med farmor,låg och grina o skrek på golvet i vardagsrummet med ytterkläderna på i 15min..Slutade med att jag fick muta av henne kläderna med  kinderägg ;)
Annars var det en lugn lördag kväll med melodifestivalen,som jag tycker är helt värdelös detta år..Gillar inte Petra Mede alls,så rörig och bara usch..

I dag har vi varit på meandi party hos Anki,skulle ha gått själv men det slutade med att jag tog med Ebba så hon fick leka av sej lite eftersom hon varit hemma i en vecka..och det tyckte hon var roligt..Hittade 3 plagg,men det blir väl nåt mer på Carlis party på söndag om jag känner mej själv =)
Sen hem och fixa lite,började förbereda middag som blev fiskpanetter,potais och sås..Ebba som var trött och grinig skulle inte ha mat,kastade den på golvet,hällde ut mjölken på golvet m.m.så hon åt typ inget..Efter mat så badade hon och fick ett tokspel,kastade ur alla badsaker på golvet stänkte ut massa vatten och bara grina och skrek..Kom och satt sej i mitt knä och ville gå och läsa en bok i sängen...Och där somnade hon utan blöja 17.55,helt utslagen efter 10 min hysteriskt utbrott..

Nej nu ska jag fixa lite te och bara SLAPPA i soffan

Bye bye

suck,suck åter suck

skrev ett långt inlägg nyss,men gick inte att publicera och nu är mer än halva borta ocj jag orkar inte skriva om allt.......vad trött jag blir..

Och så var det dags för ny vecka igen

Ja här har det inte hänt så mkt sen sist,eller inget roligt iaf =)..Huset börjar ta form ordentligt nu.Trappan har kommit på plats,taklister,fönsterfoder m.m är på plats.Johan har lagt alla golven och alla väggar är spacklade och till större del slipade,Ebbas rum är målat en sväng...så snart,ruggigt snart ser jag ett SLUT på denna röra..Jag bara längtar till vi kan få lite ordning på alla prylar,Ebba får ett nytt rum hon kan leka på och sova i,och vi får större utrymme till allt.
Så idag har jag försökt få lite struktur på röran här hemma,med lite hjälp av schyssta förvaringsbackar på hjul från IKEA så är leksakerna i ordning iaf..
I går så var vi hem till svåger med familj då han fyllde år,han fick en flaska Wiskey av oss som var väldigt uppskattad.Fika lite och käkade lunch,Ebba slocknade i bilen hem och fick sova kvar i bilen när vi kom hem.då hon vaknar på en gång man ska bära ut henne och vägrar att somna om.Så vi satt i bilen i omgångar..Idag har vi inte gjort så mkt..Syrran m familj kom över på eftermiddagen och hade med sej smörgåstårta till middag*mumsigt*och kidsen röjde på och Henke skottade hela uppfarten åt oss;)*Tack för hjälpen*vet vart man ska ringa nästa ggr det blir snö då ;)
Tänkte försöka vara ledig i slutet av veckan om vi kan börja flytta in i nya delen,skönt att få det gjort och att man har lite tid på sej..så man kan prova sej fram i möbleringen =D

Plocka ur diskmaskinen och hoppa isäng som väntar nu...

..på återseende då mina vänner
Hade tydligen blivit utmanad av mioli så tar tag i det imorrn..

God natt


Det tar sin tid

Mellan inläggen här nuförtiden..tiden och orken räcker liksom inte till på nåt konstigt sätt.Fast det blir ju så när man är ensam på kvällarna och när skrutt väl sover så är det mkt som ska göras innan jag själv hoppar isäng,jag går ju och lägger mej tidigt oxå.

Huset är så gott som klart,golv är lagt i skrutts nya rum iaf,ska lägga vårat och hallen oxå,sen är det ju väggarna oxå då som är kvar.Där håller vi på ragga folk som vill hjälpa oss med det..Då vi känner att vi inte riktigt klarar av att spackla,slipa,tapetsera så det blir proffsigt gjort..

Helgen som var hände det inget särskilt,fredag kväll somnade jag i soffan innan 21 och maken väckte mej vid 23 så då var det bara att knalla över o lägga sej i sängen istället ;)
Lördag var vi ute och lekte en stund,sen efter sov så bakade jag o skrutt bullar.Jätte kul tyckte hon att det var och bra blev dem me,och i fredags så bakade vi citron muffins med rosa glasyr och strössel hjärtan i rosa/lila,gissa om Skrutt gilla det..
SÅ nu finns det lite i frysen,har typ inte bakat på 4-5 år så det är väl dags att börja igen..Det är ju kul och går ju fort bara man sätter igång.
 Igår var vi ute 2 timmar på eftermiddagen,lite små kallt men ändå skönt.

Idag har jag varit och klippt mej och det var verkligen på tiden,klippte ganska mkt nån dm.Nu är det typ axel långt,lite uppklippt och "spretigt" typ  =)..så nu skulle det vara nice med lite ny färg oxå.

Ja det var väl en lagom grötig o ointressant uppdate från mej va??

Trevlig vecka

Ciao