Denna helg förbi då...

Vilket härligt väder det har varit i helgen,nästan så man får lite vår känslor;)
Har tillbringat mkt tid utomhus iallafall,det gillar ju skrutt.Synd bara att det är så j-kla tok halt på vissa vägar/ställen..
I går på förmiddagen så gick vi över till syrran och lekte på deras gård,närmsta lekplatsen för oss..och där var även en dagis kompis till Filip med sin pappa o lilla syster,Fanny bara skrattade o var glad hela tiiden hon och hade ju blivit jätte stor.Skrutt sprang runt där o halkade =) men skoj var det..på eftermiddagen var det lungt.Pappsen åkte i väg o jobbade vid 16.30 .

Idag på morgonen så gick vi oxå över till syrran o lekte ute hos dem,åkte rutchkana o sprang runt,riktigt skojigt,sen var ju deras katt oxå me ute o busade lite.Hem o åt o sov..städade lite och sen gick vi till syrran igen o lekte..åt pizza där oxå.
Så nu är det bara slapp i soffan framför tv:n resten av kvällen,ska kolla på Singing Bee,riktigt roligt det.
Och i morrn så börjar min 3:dje arbets vecka,måste säga att tiden har gått så himla snabbt sen jag började jobba,säkert bara inbillning för nu har man ju större koll på vad det är för dag*hihi*men det är ju bra om det går snabbt för då är det ju snart semester,,asgarv
I morrn tänkte jag springa en sväng på stan efter jobbet,måste inskaffa lite nya byxor till skrutt och kanske nåt snyggt till mej med om jag hittar nåt.

Det skulle komma nån gubbe hit imorrn och kolla i våran tvättstuga,han ska lägga klinker där så nu ska han bara komma o kolla läget,han ska även spackla väggarna..Just nu är det omålat cementgolv och ospacklade gipsväggar där nere,så det skulle ju vara skönt att få lite fint där nere även om det bara är en tvättstuga..Grannen frågade om vi ville köpa golv värmeslingor av han o lägga dit,men det kändes lite lyxigt att ha golv värme där nere,vi nöjer oss med element vi.Ska så småningom dela av så det blir en dusch/toa där oxå.Men det blir väl i samband med utbyggnaden..

Trevlig vecka på er!!

Kram

Hej hej...

Har inte varit så effektiv den senaste veckan måte jag ju säga,men jag är såå sjukt trött på kvällarna så jag orkar inte sitta o blogga..har ju typ 2 timmar egen tid på kvällarna efter skrutt somnat eftersom jag oxå lägger mej tidigt..sånt e livet.
Den gångna veckan har varit lugn,pappsen varit ledig tis,ons o tors så det har varit skönt att han varit hemma på kvällarna.Igår så var han o skrutt in och badade på Fyrishov,hade åkt storaa rutchkanan.Hade varit jätteskoj tydligen.
Och i går så var det killar från en byggfirma här och kollade på var vi tänkt bygga ut nånstans,så de skulle räkna och ge oss ett takpris på vad det skulle kosta..spännande
Ihelgen blir det nog lungt,kanske åker in till stan en sväng imorrn,sen jobbar ju pappsen på em..
nej nu ska jag fixa lite te och bara SLAPPA i soffan...somnar säkert*hihi*

På återseende och trevlig helg!!

Kram

1:a jobbveckan avklarad då

Och det känns riktigt skönt att vara tillbaka i arbetslivet,det har gått bra i veckan vissa dagar var man ju tröttare än andra men det gick ändå.Och i fredags var det ganska skönt att kunna säga äntligen fredag,när man går hemma så flyter dagarna lätt ihop.Så slocknade jag iof på soffan kl 20 oxå*ups*trevligt sällskap man var då,när vi äntligen var lediga tillsammans,jaja blir nog bättre med tiden.
Skrutts vecka har oxå varit bra,lite sjuk men inget allvarligt..i onsdags när vi hämtade henne så hade hon sovit 2 timmar i vagnen(aldrig hänt)så tyckte jag att hon var lite låg så när vi kom hem så tempade jag henne och hon hade 38.5,klart man är lite loj då..När jag pratade med syrran så sa hon att det säkert var av mässlings sprutan som hon fick 10 dagar innan..de kan tydligen få feber 10 dar senare,så det är klart att det var det eftersom det var på dagen 10 dagar sen.Konstigt att de inte sa nåt om det på BVC till oss,upp till 48 tim sa hon bara..
Så på torsdagen så fick hon vara hemma,skulle bara gå 3 tim och det var på julgransplundring på ett dagis,så hon missade ju inte direkt nån inskolning.Hade även feber denna dagen,runt 38.5
I fredags var hon feberfri så då fick hon gå till dagmamman,men då hade hon fått massa röda prickar på magen o ryggen,oxå av sprutan..Så hon hade fullt med mässlings prickar stackarn,plus att 2 tänder är på G så hon är ju skapligt gullig,går bara runt o gnäller o tok grinar så fort hon inte får som hon vill..

Helgen som varit då,har varit riktigt lugn.Igår var det ju ett sånt j-la skit väder så vi var bara inne o mös.Sov middag över 2 tim hela familjen,riktigt skönt.
Sen på eftermiddagen så åkte vi över til syrran o fikade lite.
Men idag har det ju varit kanon väder,så vi var ute över 1 timme på förmiddagen o lekte..När hon sov så kom grannen över o fällde 2 träd och jag städade lite.
Sen på efetrmiddagen så gick vi till affären och handlade lite,på vägen hem så fick skrutt gå genom skogen..Det tog 1 timme!!!tar typ 10 min annars,men hon hade såå skoj att springa in på en massa små stigar och busa..
Det var väl en liten uppdatering från oss det..nu ska jag förbereda lite kläder o så inför morgondagen...
trevlig vecka  alla!!

Kort inlägg..

Måste ju bara uppdatera ang vår inskolning av skrutt..idag har hon varit hos dagmamman mellan 10-14,det hade gått jättebra.Fast pappsen tycker det är jätte jobbigt att lämna henne när hon gråter,han var helt förstörd i dag stackarn..
Hon skulle ju även sova där idag,i vagnen som hon aldrig gör.Men hon hade somnat på 5min???kors i taket!Och så sov hon 1½ timme,så när vi kom vid 14 för att hämta henne så hade hon precis vaknat och ville inte följa med hem.Då ville hon ju vara ute och leka med barnen o pring pring(spring spring)..
När vi kom hem så åt hon lite mellis,jag satt mitt emot henne och så ser jag hur hon skjuter sej bort från bordet,som hon brukar(vi har en stokke tripp tapp stol,som ska vara tippsäkra).Men  plötsligt så tippar stolen bakåt och hon slår bakhuvudet i kylskåpet..FAN vad jag blev rädd då,så börjar hon blöda från munnen..Men som tur var så bet hon sej nog bara i överläppen och fick en fläskläpp..Men jag ringde till sjukvårdsupplysningen och kollade om det var något vi behövde åka in o kolla..Hon sa att det var lungt,men om hon började kräkas skulle jag återkomma(kunde vara hjärnskakning)
Men nu är allt bra med henne igen,full fart som vanligt.Men läskigt var det,så nu måste vi spänna fast stolen i bordet för säkerhets skull...

Ja det var allt för idag,ska hoppa in i duschen nu

kram

Jobbig omställning..

Shit vad det var svårt att somna i tid igår kväll då..Gick och la mej vid 21.30 och somnade vid 23.30*gäsp*,skrutt vaknade o grinade flera ggr,så till slut flyttade jag över henne till vår säng så jag skulle behöva springa mellan rummen..Sen vaknade jag väl typ 1 gång i timmen och kollade kl,och sen vaknade jag typ 1min innan kl skulle ringa så nog har man legat på helspänn i natt alltid..Segt var det att kliva upp,kolsvart ute o regnigt.Hade mer än gärna krypit ner i sängen igen,men men nu är det ju tyvärr slut på det roliga;)
Cyklade iväg starx efter 05 till bussen,nu är man ju tacksam att det inte är nån snö så man kan cykla.Annars skulle det vara lite läskigt att gå själv så tidigt på morgonen.
Väl på jobbet då så var det jju som om man aldrig varit borta,helt otroligt ju..Fast det är ju tur oxå iof så man kan köra igång på än gång,sen var det ju j-kla lungt på jobbet oxå,hade 19 boende gäster=).
Alla frågade om det var skönt att vara tillbaka,men man har ju knappt hunnit känna efter eller ens fatta att man ska jobba på riktigt igen.Men klart att det är skoj att vara back!!
Pappsen lämnad eju skrutt idag och var kvar 1 timme,hon had eblivit ledsen men sen gick det över.Så hon var själv 1½ timme idag och åt själv där oxå,imorrn ska hon sova för första gången..Få se hur det går.
När hon kom hem var hon jättefjantig,säkert för att vi var hemma med henne igen,gick o sa mamma bus,mamma bus..
Sen efter hennes sov så gick vi ut o lekte lite och när jag klädde på henne sa hon nåna,nåna(Mona)hennes dagmamma heter så,så det är ju positivt att hon vill dit iaf.

Helgen som varit då,i lördags morse åkte vi in tidigt till Maxi för att handla mat,och så skönt det var då knappt några människor.Skönt när man kan gå runt o strosa lite.
Sen åkte vi ner en snabbis på stan,eftersom jag skulle köpa klocka..Jätte fin är den,fick tyvärr ingen bra bild så jag struntar att lägga ut den..
Sen skulle vi egentligen ha träffat Carli m fam,men de var på kalas,så det blev lite sent att ses.Men syrran m fam kom över istället och åt middag o spelade Alfapet.
Igår efter sov så gick vi ner till skolgården så skrutt kunde springa av sej lite,och så mötte jag upp syrran o carli oxå där.Det var skojigt men förbannat kallt*brr*

Nej nu ska jag fixa lite förberedelser till pappsen inför morgon dagen...ja e väl för snäll jag*asgarv*

Kram

fredag


Och nu så var den fruktade helgen här då,sista helgen innan jobbdax.På måndag morgon är det bara att infinna sej på jobbet o se glad o pigg ut.;)
Har inte riktigt fattat att jag ska börja jobba på riktigt än,men det ska bli så skönt att få lite rutiner o ordning i vardagen igen..Chefen ringde i dag o kolla läget.Hon är för söt min chef

Så var första inskolningsveckan avklarad då,i går och idag så gick vi/jag iväg en stund..Igår var pappa oxå med ner och när vi gick så blev hon jätte ledsen(usch vad man känner sej elak då)men det hade gått över.Idag när jag gick så började hon grina när jag vinka o sa hejdå men medans jag klädde på mej så slutade hon gråta.Och det hade gått mkt bättre idag,hon hade gått iväg på egen hand o lekt.Så stannade vi kvar på lunch idag oxå och det gick jätte bra..Så nu har jag avklarat min del,nu är det bara pappsens vecka kvar.Kommer nog gå bra,hon e ju lite mammig nu så hon kommer nog inte reagera på samma sätt när han går.
Men man tycker det e lite hjärtskärande att behöva lämna henne till  en helt främmande människa,när hon är van med sina föräldrar så bara går dem helt plötsligt.Man undrar ju vad dom tänker*stackarn*
Men jag är övertygad om att det kommer bli kanon när hon vänjer sej;)

Imorgon ska vi åka in och stor handla på morgonen,måste fylla upp våran nya kyl/frys ;)
Skönt att ha allt hemma nu oxå när den riktiga vardagen är här,så man inte ska behöva tänka på att  handla det första man ska göra när man hämtar från dagmamman..
Sen ska vi svänga förbi stan och jag ska köpa min efterlängtade GANT klocka *glad*lägger ut en bild på den då.
På eftermiddagen ska vi hem till Carli m fam och umgås lite,ska bli trevligt.Pappsen har ju aldrig varit där så då får han ju se hur de bor oxå.
Söndag blir nog en slappar dag,måste ju isäng tidigt oxå...

Dags för kaffe o cigg nu!!

Trevlig helg!
Kram

2:a dagen avklarad

Nu så har ju inskolningen startat då och vi har varit 2 dagar hos dagmamman,det har gått jättebra.Igår när vi först kom dit så var hon lite blyg,men sen följde hon med 2 tjejer och lekte nästan på än gång.Och när vi skulle gå hem så ville hon inte följa med,det är ju ett bra tecken*hihi*
Var super trött när vi kom hem och orkade knappt äta,somnade på studs utan gnäll(var ett tag sen).Så det var skönt.
Medans vi varit borta hade pappsen fixat lite i köket för kyl/frys som vi skulle hämta på em..Flyttade skafferi och så,blev jätte bra med det nya.Nu ska vi bara sälja det gamla och riva en vägg,så det kommer att bli kanon;)
På kvällen så var jag och syrran ut på en långpromenad,riktigt skönt men halt så in i h-te.

Idag gick det oxå jättebra hos dagmamman,jag satt mest i köket och hon lekte själv med de andra barnen.Hon ropade på mej ngr ggr för att kolla om jag var kvar..Så i morrn så ska jag gå ifrån ett tag.
Efter att hon sovit så mötte vi upp Carli och följde med dem hem för att leka lite.
Det var trevligt,var på tok för längesen vi sågs*Tack för fika och lek vännen*.Det var uppskattat av kidsen oxå,och hennes lilleman var det verkligen fart på,riktig liten buse har han blivit.;)
När vi skulle gå så pussade de varann och skrutt sa blää och sträckte ut tungan...ohövlig liten tjej.
Och nu på kvällen var hon så sjukt trött att hon bara har gått runt och tok grinat,ramlade ner från soffan o slog i bakhuvudet,ramlade på en kloss m.m. Så hon var ruggit billig om nån hade erbjudit sej*haha*

JA det var en snabb uppdatering från oss det...so long

Kram

Verkligheten tränger sej på

Ja i morrn är det dags för första inskolningsdagen av skrutt hos dagmamman,ska bli skoj att se hur hon beter sej.Hon är ju väldigt mammig o fjantig just nu,så fort hon ska sova så ligger hon och grinar o ropar på mej osv..Men det kommer nog att gå bra hon är ju så pass social och påig av sej..
Imorrn ska vi vara där 1½ timme lagom för att spana in läget;)....idag så har vi varit på 18månaders kontroll med mässlings spruta..hon var såå klängig på mej i början och ville inte släppa taget,och när vi skulle väga henne blev hon stel som en pinne och tok stretade emot och gnällde..men det gick till slut,men att mäta henne lyckades vi inte med.Sen kollade de lite utveckling,om hon ritade när hon fick papper o penna(GODKÄND),kunde stapla klossar(GODKÄND),kunde peka på olika kroppsdelar(GODKÄND),sen frågade hon om hon kunde säga 8-10 ord och förstå lika många,och det kan hon ju helt klart,hon säger ju hur många ord som helst..snappar upp allt man säger.Sen var det ju dax för sprutan då,och det gick jätte bra,hon var super duktig.Gnällde inte ens till,så fick hon välja en ring för att hon var så duktig och hon valde en med en (nåne)måne på..hoppas bara att hon inte får någon feber av sprutan bara,kunde få det upp till 48 tim..hoppas,hoppas att hon klarar sej.

Imorrn så ska pappsen åka in och hämta våra nya kyl och frys,ska bli spännande att se hur det ser ut i verkligheten.Kommer nog att bli fint och skönt om inte annat att äntligen få en stor frys.
Nästa måndag så börjar ju jag att jobba igen,så då är dags att kliva upp kl 04.15 VARJE morgon då*suck*men det blir nog första veckan som är värst,sen kommer man ju tycka det är värsta sovmorgonen att gå upp 7 på helgerna..vilken verklighet man lever i va??

Jo just ja,så har jag ju påbörjat en vecka med cambridge metoden som syrran körde med..Käka soppor 3ggr om dagen..Är nu inne på 4:dje dagen och det har funkat bra,om man blir hungrig så kan man ju äta proteiner så jag har ätit tp 2 ägg varje dag och druckit en j-la massa vatten..Fast idag fuskade jag lite,var inte hungrig utan bara sugen på att tugga på nåt så jag åt lite couscous sallad till lunch..Konstiga är ju att man klarar sej på 3 soppor om dagen,man känner sej inte hungrig det är väl all vatten man dricker som fyller ut den stackars magsäcken..
Men några kilon skulle ju vara skönt att bli av med,kommer säkert tappa några när man börjar jobba igen..Rör ju en hel del på sej då och så äter man på ett annat sätt(iof hotell frukost varje dag)men man kan ju välja vad..
Så jag återkommer när förändring sker för er som är intresserade(typ ingen va)men just nu -2kg

Nej nu ska jag ut på blip och spela Alfapet,är som en drog det...riktigt skojigt

Kramiz till er alla

Mitt 2007

Liten lista av mitt 2007(snodd av Moa)


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, varit mamma

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ger aldrig några,eftersom de aldrig uppfylls

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inga vänner,men bekanta

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja "svärfar"

5. Vilka länder besökte du?
Belgien och Portugal

6. Är det något du saknade år 2007 som du vill ha år 2008?
Lite tid för mej själv kanske ;)

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid minnas, och varför?
15 juni,då svärfar gick bort

8. Vad var din största framgång i år?
Att uppfostra min dotter

9. Största misstaget?
Vet inget specifikt

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
nja lite snorig bara

11. Bästa köpet?
Vår bil,ny kyl o frys och en massa annat

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Renovering och kläder till skrutt

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Måste väl vara vår ögonsten med alla sina påhitt

14. Vilka sånger/artister kommer alltid att påminna dig om år 2007?
Ingen aning

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare

16. Smalare eller tjockare?
Tyvärr det senare,men det är ändring på det nu!!

17. Rikare eller fattigare?
Rikare!

18. Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer social(men inte så lätt med småbarn)

19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Satt vid datorn =)

20. Hur tillbringade du julen?
Hos Farmor

21. Blev du kär i år?
Alltid kär i min sambo

22. Hur många one night stands?
Nada

23. Favoritprogram på TV?
Gilmore Girls

24. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nix

25. Bästa boken du läste i år?
Alla Denise Rudberg böcker

26. Något du önskade dig och fick?
Ja äntligen en äkta Burberry sjal + även en halsduk

27. Något du önskade dig men inte fick?
Ja min Gant klocka

28. Årets bästa film?
Vet ej,kollar aldrig på film nuförtiden

29. Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du?
26 år,firade med tvillingsyrran

30. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nja vette f*n

31. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Mjukis sunk(hemma)*asgarv* och klassiskt

32. Vad fick dig att må bra?
Min älskade lilla familj


2008

Så var det avklarat oxå då,nyårshelgen är över och ett nytt år är här..Vi var hemma hos syrran och firade nyår.Åt och drack gott och tog det bara lungt,kidsen finns ju trots allt kvar när man vaknar och det är inte värt att vakna bakis och sen ha en röjig 1½åring som springer runt..Men vi hade trevligt ändå;)
Syrran fixade maten och jag desserten,gjorde tiramisu som blev jättegod.
På förmiddagen så var pappsen in till stan och köpte kyl och frys,vi har ju bara halv kyl/frys nu.Och eftersom vi inom snar framtid sak bygga ut och få större kök så köpte han stor kyl och frys,blev rostfria från Bosch.Kommer bli kanon det.Har ju även köpt en frihängande fläkt redan oxå till vår blivande köksö,dem sålde dem för halva priset på Hemma butiken så då passade vi på,sparade ju 3500:- så det var en bra affär.Sen kom farmor över och hälsade på oxå,hon åkte ju tillbaka till Bryssel idag igen.Hon har lärt skrutt att göra slängpussar så nu springer hon runt och gör så hela tiden..

Nu är det bara några dagar kvar innan jag ska börja jobba,ska bli skönt men känns lite konstigt att man ska lämna bort skrutt på dagarna,man har ju trots allt varit hemma med henne varje dag i 1½ år..Men det blir kul för henne och röja lite med andra barn,kanske hon lugnar ner sej lite(kan ju alltid hoppas)
Skönt när man sen har kommit in i rutiner o så igen.

Idag så fick vi papper från vägverket att allt var klart med handledare,så nu är det bara ut att övningsköra.ska bli skoj,hoppas det inte dröjer allt för länge innan man får det bara=)...fort fort vill jag.
Har varit ute på en långpromenad med syrran nu på kvällen oxå,grymt skönt var det.Speciellt efter allt onyttigt man har stoppat i sej efter dessa helger.

Det var en liten uppdatering från mej det..nu väntar tvättkorgen på att få bli upplockad

På återseende
Kram